23 Şubat 2015 Pazartesi

Güveç Ekmek (Seyir, Güçlendirme)

Malzemeler:

  • 3yk yulaf kepeği karışımı
  • 2yk gluten
  • 5yk süt tozu
  • 1yk mısır nişastası
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 250ml su ya da süt (kıvam alması için arttırılabilir ya da azaltılabilir çok sertte olmamalı çok cıvık da olmamalı)
  • Tuz
  • Çörek otu
Hazırlanışı:
Kuru malzemeler karıştırılır. Daha sonra yumurta ve su ilave edilir. Hazırlanan karışım toprak güveç kaplarına bölüştürülür, üzerlerine çörrk otu serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk pişirilir...

Not: bu ölçülerle koskoca boyutlarda 6 adet hamburger ekmeği çıkıyor. Ve tamamında 3 kaşık kepek var, yani aslında günlük hakkımız. Ama içindeki süt tozu ve nişastadan dolayı bu hak 2 yada 3 günlük olsa iyi olur. Mesela günde 2 tanesini yediğimizi düşünürsek tanesi yarım kaşıktan 2 tanesi 1 kaşık kepek hakkımıza eşittir. Yani bu demek oluyor ki günde  tane bundan yedikten sonra geriye 2 yk kepek karışımı hakkımız hala duruyor. Bunlada kek falan yapıp yeriz :)