- 3yk yulaf kepeği karışımı
- 2yk gluten
- 5yk süt tozu
- 1yk mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 250ml su ya da süt (kıvam alması için arttırılabilir ya da azaltılabilir çok sertte olmamalı çok cıvık da olmamalı)
- Tuz
- Çörek otu
Hazırlanışı:
Kuru malzemeler karıştırılır. Daha sonra yumurta ve su ilave edilir. Hazırlanan karışım toprak güveç kaplarına bölüştürülür, üzerlerine çörrk otu serpilir ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dk pişirilir...
Not: bu ölçülerle koskoca boyutlarda 6 adet hamburger ekmeği çıkıyor. Ve tamamında 3 kaşık kepek var, yani aslında günlük hakkımız. Ama içindeki süt tozu ve nişastadan dolayı bu hak 2 yada 3 günlük olsa iyi olur. Mesela günde 2 tanesini yediğimizi düşünürsek tanesi yarım kaşıktan 2 tanesi 1 kaşık kepek hakkımıza eşittir. Yani bu demek oluyor ki günde tane bundan yedikten sonra geriye 2 yk kepek karışımı hakkımız hala duruyor. Bunlada kek falan yapıp yeriz :)